• Головна
  • Війна
  • Постачання зброї Україні та кремлівські інформаційні пастки: як Захід намагається протистояти пропаганді

Постачання зброї Україні та кремлівські інформаційні пастки: як Захід намагається протистояти пропаганді

Постачання зброї Україні та кремлівські інформаційні пастки: як Захід намагається протистояти пропаганді

Колективний Захід демонструє, що він вже вивчив тактику Кремля, який використовує своїх агентів для пропаганди

Весь минулий тиждень обговорювали обсяги та формати постачання озброєнь Україні. Це питання перейшло на поточний тиждень, і причиною цьому є кремлівські інформаційно-політичні пастки.

Водночас МЗС України заявило, що про ситуація з наданням танків Leopard вже на фінальній стадії. Слід відмітити, що кейс Leopard є дуже показовим з погляду на комунікацію єдності країн Заходу. Він показав, що не всі чинники були враховані, якщо до Києва наприкінці минулого тижня таємно прибув особисто директор ЦРУ США Вільям Бернс, а після нього Борис Джонсон.

При цьому, за повідомленнями від СNN, для Бернса в пріоритеті зовсім інше питання — ядерна угода між Ізраїлем та Іраном. Тож приїзд американського чиновника такого високого рівня як Бернс, у той час як західна антипутінська коаліція єдина і працює так, як треба для України, свідчить про глибину кремлівських «пасток», які можна обходити. Однак, повернемось до ядерної угоди.

Для чого США та Ізраїль проводять спільні навчання

CNN повідомляє, що Ізраїль та США розпочали найбільші в історії спільні військові навчання, які, як вважає керівник ЦРУ, мають стати важливим сигналом для Ірану. При тому, що навчання планували максимально приховати від іранського режиму.

У бойових стрільбах візьмуть участь 100 американських літаків, включно з винищувачами, бомбардувальниками та літаки-заправниками. Також застосують авіаносну групу з авіаносцем George HW Bush. 

З боку Ізраїлю буде задіяно 42 літаки. Ці спільні військові навчання Ізраїлю та США направлені проти іранських ядерних об'єктів, які означитимуть, як мінімум повномасштабну повітряну та морську операції — на випадок, якщо потрібно буде припинити отримання Тегераном ядерної зброї.

Захід не хоче брати участі у російській пропаганді

Тим часом колективний Захід демонструє, що він вже вивчив тактику Кремля, який використовує своїх агентів для пропаганди. 

Яскравим таким прикладом є Норвегія, до якої Кремль нещодавно прислав «вагнерівця» на прізвище Медведєв. За легендою він, нібито, прозрів від російської війни в Україні, втік та попросив політичного захисту з готовністю свідчити проти самого Пригожина. Проте норвежці заявили, що не збираються плодити у себе російську агентуру: його визначили до депортаційного табору і вже готують відправлення до Росії.

У цій ситуації є певна непослідовність. Зокрема, в тому, що Telegram-канал засновника ПВК «Вагнера» Євгенія Пригожина, а саме автор Gulagu.net, Володимир Осєчкін почав верещати, що Норвегія працює на Кремль. Після повернення  Медведєва до Росії Пригожин знищить його всім відомою кувалдою. Також Осєчкін послався на права людини.

Що відбувається у «Вагнері»

Водночас Інститут вивчення війни повідомляє, що після провальних спроб росіян окупувати Бахмут зірка над Пригожиним почала гаснути. Крім того, аналітики інституту вважають, що в момент свого підйому Пригожин вирішив, що він може кинути виклик Герасимову та Шойгу за першість, однак надії пішли прахом.

Разом з тим, у цьому контексті не враховано майбутній розвиток подій навколо нової мобілізації та змушування Путіним Герасимова до весни захопити Луганськ та Донецьк у межах областей.

Цілком очевидно, що спроба захоплення Луганська та Донецька у межах областей провалиться без нової мобілізації, бо Кремль навряд чи встигне якісно провести до весни. Саме цим програшем і скористається Пригожин. 

Певним підтвердженням цього є опублікована статистика від фонду «Русь сідящая» (спонсором є Ксенія Собчак), де зазначають, що до ПВК «Вагнера»  завербували близько 50 тис. колишніх ув’язнених, але з них воюють лише 10 тис.

Фонд також заявляє, що інші — убиті, поранені, у полоні або дезертирували зі зброєю в руках, і що таку статистику Путіну Пригожин показувати не може, особливо, це стосується тих, хто втік до Росії зі зброєю в руках (у заяві акцент саме на цьому).

Зазначена статистика і є тим самим підтвердженням, що цей фонд під назвою «Русь сідящая» є інформаційним партнером вищевказаного правозахисника Осєчкіна, який є фаворитом серед власників пригожинського Telegram-каналу Gulagu.net.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності