• Головна
  • Війна
  • Стимулюють Німеччину до передачі Leopard: США можуть передати Україні танки Abrams

Стимулюють Німеччину до передачі Leopard: США можуть передати Україні танки Abrams

Стимулюють Німеччину до передачі Leopard: США можуть передати Україні танки Abrams

Цей крок дозволив би розв'язати суперечку щодо танків, яка загрожувала створити тріщину в альянсі західних партнерів України

Адміністрація президента США Джо Байдена схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну. Про поставки в Білому домі можуть заявити вже цього тижня. Таким чином Штати намагаються вплинути на керівництво Німеччини, яке досі не наважилося передати Києву танки Leopard 2.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Так, оголошення стане частиною дипломатичної домовленості з Німеччиною, згідно з якою Берлін погодиться надіслати меншу кількість власних танків Leopard 2, а також схвалить поставку більшої кількості танків німецького виробництва Польщею та іншими країнами. Водночас у Білому дому поки не прокоментували цю подію.

Зазначається, що цей крок дозволив би розв'язати суперечку щодо танків, яка загрожувала створити тріщину в альянсі західних партнерів України, тоді як Київ готує контрнаступ з метою повернення українських територій, а Росія мобілізує війська для власних операцій.

Зміни в позиції США відбулися після розмови 17 січня між президентом Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцем, під час якої Байден погодився розглянути можливість надання танків Abrams всупереч рішенням Пентагону.

Нагадаємо, німецький концерн Rheinmetall може надати для України загалом 139 танків Leopard типу 1 і 2, якщо німецький уряд дасть дозвіл на їхній експорт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності