• Головна
  • Війна
  • Танки Leopard будуть: у ГУР пояснили, чому затримується рішення про передачу важкої бронетехніки

Танки Leopard будуть: у ГУР пояснили, чому затримується рішення про передачу важкої бронетехніки

Танки Leopard будуть: у ГУР пояснили, чому затримується рішення про передачу важкої бронетехніки

Україна досягла значного прориву в отриманні допомоги

Україна отримає від країн-партнерів танки Leopard для боротьби із російською агресією. Наразі йдуть перемовини про те, як публічно подати цю інформацію.

Про це повідомив представник прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері телемарафону.

За його словами, Україна досягла значного прориву в отриманні військової допомоги.

«За останній рік вільний світ пройшов тектонічні кроки й зміни у розумінні ситуації в Україні, сприйняття Росії та готовності допомагати Україні. Все, що ми бачимо по допомозі щодо засобів протиповітряної, протиракетної оборони й бронетехніки — це вже прорив», — сказав Юсов.

Він додав, що не зважаючи на відсутність публічного рішення про передачу танків — Україна їх отримає. Консенсус вже сформований.

«Загальна позиція партнерів щодо необхідності перемоги України вже сформована, а для цього точно потрібні танки, зокрема танки Leopard 2», — пояснив Юсов.

Нагадаємо, у п’ятницю, 20 січня, відбулося засідання союзників України у форматі «Рамштайн». І хоча на ньому не було прийнято єдиного рішення щодо постачання західних танків в Україну, союзники підтвердили надання іншої допомоги. Детальніше про це читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності