• Головна
  • Україна
  • За яких умов військовозобов’язаного можуть доставити до територіального центру комплектування примусово

За яких умов військовозобов’язаного можуть доставити до територіального центру комплектування примусово

Український прапор на формі військового
Фото: pexels

На це є лише одна підстава

Військовозобов’язаного не можуть без законних на те підстав примусово доставити до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це каже голова ГО «Львівське юридичне товариство», автор та ведучий телевізійної програми «Правові консультації з Ярославом Жукровським» на ТРК «Перший Західний» Ярослав Жукровський.

Для того, щоб примусово доставити військовозобов’язаного до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, потрібні відповідні підстави.

«У законодавстві є лише одна підстава, яка допускає так зване адміністративне затримання. Це коли військовозобов’язаний ухиляється від постановлення на військовий облік чи уточнення відповідних військово-облікових даних», зазначає Ярослав Жукровський.

У таких випадках складають протокол, особу притягають до адміністративної відповідальності, і лише тоді відповідний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки може звернутися до поліції про адміністративне затримання і примусове доставлення військовозобов’язаного до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, у повістці обов’язково має бути певний перелік інформації, зокрема вид повістки та особисті дані людини, яка отримує документ.

А також під час мобілізації громадяни України зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Окрім цього, юрист пояснює, чи можна відмовитися від отримання повістки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності