• Головна
  • Україна
  • Чи зобов’язаний призовник, отримавши повістку, з’явитися до військової частини

Чи зобов’язаний призовник, отримавши повістку, з’явитися до військової частини

Чи зобов’язаний призовник, отримавши повістку, з’явитися до військової частини

Це прямий обов’язок військовозобов’язаного, резервіста чи призовника

Конституційним обов’язком кожного громадянина віком від 18 до 60 років є захист Батьківщини. І цей конституційний обов’язок мусить виконуватися.

Про це каже голова ГО «Львівське юридичне товариство», автор та ведучий телевізійної програми «Правові консультації з Ярославом Жукровським» на ТРК «Перший Західний» Ярослав Жукровський.

Під час мобілізації громадяни України зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Зробити це вони повинні у строки, зазначені в отриманих ними документах, мобілізаційних розпорядженнях, повістках керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, або ж у строки, визначені командирами частин.

Військовозобов’язані і резервісти, яким надійшла повістка відповідного районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки на прибуття для призову на збори, зобов’язані прибути на пункт у строк, зазначений у повістці.

«Це прямий обов’язок військовозобов’язаного, резервіста чи призовника. Це не право — «хочу чи не хочу», а обв’язок, який повинен виконуватися», каже Ярослав Жукровський.

Нагадаємо, у Мінцифри розповіли, чи надсилатимуть повістки у «Дії».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності