• Головна
  • Війна
  • У Білорусі відзвітували, як зміцнюють ділянки кордону з Україною

У Білорусі відзвітували, як зміцнюють ділянки кордону з Україною

У Білорусі відзвітували, як зміцнюють ділянки кордону з Україною

У Білорусі створюють нові прикордонні застави

У Білорусі сформували прикордонну заставу «Гдень» Гомельської прикордонної групи. А також у заставу реорганізували пост «Мутвиця» Пінського прикордонного загону.

Про це повідомляє Прикордонний комітет Білорусі.

У Гродненській та Сморгонській прикордонних групах, Лідському та Мозирському загонах сформували авіаційні підрозділи, оснащені автожирами та безпілотними авіаційними комплексами.

Також у Прикордонному комітеті Білорусі повідомляють про те, що проводять тактичні навчання з бойовою стрільбою з маневреними групами.

«Для підтримки високої бойової та мобілізаційної готовності заходи бойового злагодження пройшли підрозділи мобілізаційного резерву територіальних органів прикордонної служби», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 січня у Білорусі розпочалися спільні з росіянами авіаційні навчання. Від російської сторони у навчаннях бере участь військове формування повітряно-космічних сил.

Додамо, що в кінці грудня речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що Білорусь посилила свій кордон з Україною, адже сусідня країна «вбачає якусь загрозу з нашого боку».

«І ті підрозділи, які були кинуті на посилення кордону, вони залишаються, не змінюється ні їхня кількість, ні характер їхніх дій», — наголосив речник Держприкордонслужби.

За словами Демченка, зараз більша увага України прикута вглиб території Білорусі, де відбуваються спільні навчання підрозділів РБ і Росії, раптові перевірки боєздатності білоруського війська тощо. Зокрема, останнім час Білорусь постійно нагнітає ситуацію, аби змусити Україну тримати на цьому напрямку значну кількість військових.

Окрім того, Росія продовжує перекидати своїх військових у Білорусь. Так, у ніч на 7 січня в країну прибув ще один ешелон, який перевозив не менше 700-800 російських окупантів.

А нещодавно стало відомо, що у Білорусі виготовляють «зуби дракона» для «лінії Вагнера». Оборонні споруди для окупантів виготовляють на заводі залізобетонних виробів в Гомелі. За попередньою інформацією, «Гомельзалізобетон» — не єдине білоруське підприємство, яке виробляє такі протитанкові засоби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності