• Головна
  • Війна
  • Росія та Білорусь нагнітають ситуацію біля кордону: прикордонники розповіли про маневри агресорів

Росія та Білорусь нагнітають ситуацію біля кордону: прикордонники розповіли про маневри агресорів

Росія та Білорусь нагнітають ситуацію біля кордону: прикордонники розповіли про маневри агресорів

Оборонці України зміцнюють свої позиції на цьому напрямку та укріплюють кордон і прикордоння

Росія та Білорусь нагнітають ситуацію на кордоні. Втім українські прикордонники наразі не фіксують провокацій у безпосередній близькості до держрубежу.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«На щастя, ми не фіксуємо переміщення техніки або ж польотів важкої авіації безпосередньо поряд із кордоном, або ж якихось інших провокацій. Проте ми готові до розвитку будь-чого, що може здійснити Росія на цьому напрямку», — сказав Демченко.

За його словами, повідомленнями про нарощення так званого «регіонального угруповання військ союзної держави» ці дві країни постійно нагнітають ситуацію, змушуючи Україну тримати на цьому напрямку необхідну кількість сил та засобів, щоб у разі спроби повторного вторгнення на території України дати відсіч.

Речник ДПСУ уточнив, що Росія і Білорусь постійно тримають у напрузі Сили оборони на цьому напрямку, зокрема й спільними навчаннями. Водночас оборонці України зміцнюють свої позиції на цьому напрямку та укріплюють кордон і прикордоння.

Нагадаємо, прикордонники Білорусі, контрольовані диктатором Лукашенком, заявили, що, нібито, українські колеги їх «провокують загрозливими жестами».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності