• Головна
  • Війна
  • Патріарх Кіріл закликав «мобілізувати парафіян» РПЦ

Патріарх Кіріл закликав «мобілізувати парафіян» РПЦ

Патріарх Кіріл закликав «мобілізувати парафіян» РПЦ

За його словами церква має бути вперед усіх, оскільки вона «за Батьківщину, за свій народ»

Глава Російської православної церкви (РПЦ) Патріарх Кіріл закликав російських священників «піднестися над повсякденністю і бути на передній лінії духовного фронту», а парафіян — збирати гроші та речі для підтримки російських військовослужбовців.

Про це пише російське пропагандистське видання «РБК».

Так, на святковій трапезі у Богоявленському кафедральному соборі в Єлохові патріарх Кіріл заявив, що парафіяни РПЦ повинні допомагати учасникам «військової операції в Україні».

«Якщо ми говоримо, що Церква — зі своїм народом, то кожна парафія має допомагати тим, хто на лінії вогню. Нам потрібно мобілізувати наших парафіян, щоби вони збирали речі, продукти», — сказав патріарх.

Він закликав парафіян збирати гроші, відправляти посилки та «по можливості» самим їхати й підтримувати військовослужбовців.

Крім того, Кіріл сказав, що у медійному просторі недостатньо часто говорять про допомогу РПЦ «тим, хто сьогодні у Донецьку, Луганську, на передній лінії фронту». За його словами, церква має бути вперед усіх, оскільки вона «за Батьківщину, за свій народ».

Нагадаємо, патріарх Кіріл вважає, що поразка Росії в нинішніх умовах може спричинити згубні наслідки для всього людства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності