• Головна
  • Війна
  • Різновид тортур: росіяни влаштовують фальшиві «обміни» для українських полонених

Різновид тортур: росіяни влаштовують фальшиві «обміни» для українських полонених

Різновид тортур: росіяни влаштовують фальшиві «обміни» для українських полонених

Українська сторона не відмовилася від жодної людини, запропонованої російською стороною на обмін

Росіяни іноді вивозять полонених українців нібито для обміну, а потім повертають їх назад. При цьому окупанти стверджують, що Україна відмовилась їх міняти.

Про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Telegram.

«Представник Уповноваженого розповів, що українських полонених часом навмисно вивозять нібито на обмін, а потім повертають у колонію й кажуть, що Україна відмовляється їх міняти. Ми розглядаємо це як різновид тортур», — зазначив Лубінець.

Омбудсмен наголосив, що українська сторона не відмовилася від жодної людини, запропонованої російською стороною на обмін.

«Окрім того, Україна постійно порушує питання щодо поводження з нашими полоненими на міжнародному рівні. Завдяки цьому тиску умови утримання останнім часом покращилися. Про це свідчать і ті, хто повернувся з полону», — додав Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, Україна очікує переформатування Міжнародного комітету Червоного Хреста, оскільки організація продемонструвала свою неефективність в контексті війни в Україні. Водночас можливе створення альтернативної організації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності