• Головна
  • Війна
  • П’ять разів намагався втекти: у полон СБУ потрапив окупант, який не хотів воювати на передовій

П’ять разів намагався втекти: у полон СБУ потрапив окупант, який не хотів воювати на передовій

Врешті, він потрапив у полон до українських Сил оборони й залишився живим

У полон Служби безпеки України потрапив російський солдат, який п’ять разів намагався втекти з війська окупантів. Втім, після цих спроб його ловили та знову відправляли на передову.

Про це повідомляє СБУ.

Окупант та його товариші по службі так боялись ЗСУ, що після першого ж бою усі 135 новобранців з полку здали зброю і відмовилися воювати. Втім, коли зрозуміли, що російське командування їх просто так не відпустить, намагалися втекти зі своїх підрозділів.

«Скільки разів мене намагались відправити на передову, але я розумів, що там відбувається… Втікав. П’ять раз мене знаходили і вертали назад», розповів російський солдат.

Врешті, він потрапив у полон до українських Сил оборони й залишився живим. Тож тим окупантам, хто хоче повернутися додому, СБУ нагадує про «гарячу лінію»: +380936886888.

Зателефонувавши на неї, можна отримати детальну інструкцію, як максимально безпечно здатися в полон і залишитися в живих.

Нагадаємо, до проєкту «Хочу жити» вже звернулися понад 4 тисячі російських військових для того, щоб добровільно здатися в полон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності