• Головна
  • Війна
  • Атаки по російських аеродромах у Дягілєво та Енгельсі: які наслідки

Атаки по російських аеродромах у Дягілєво та Енгельсі: які наслідки

У Міноборони рф заявили, що внаслідок падіння та вибуху на російських аеродромах уламків «українських БПЛА» було «частково пошкоджено обшивку корпусу двох літаків»

Троє російських військових загинули, ще четверо постраждали внаслідок атаки по російських аеродромах у Дягілєво та Енгельсі.

Про це повідомили у Міноборони рф.

Там стверджують, нібито українські безпілотники вдалось перехопити й вони «частково пошкодили обшивку корпусу двох літаків».

Водночас група зовнішнього моніторингу tZE inform повідомляє, що авіабаза «Дягілєво» в Рязанській області атакована двома невстановленими БПЛА. Вибух стався в ангарі зберігання 360-го авіаційного ремонтного заводу і заправника на злітно-посадковій смузі. Пошкоджено 2 літаки Ту-95МС і Ту-22М3. 6 загиблих, 11 поранених.

Натомість аеродром стратегічної авіації ЗС рф «Енгельс-1» атаковано невстановленим літальним об'єктом о 06:42. Пошкоджено два літаки Ту-95МС.

Тим часом речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Суспільному заявив, що все, що відбувається на території росії, — це її відповідальність:

«Постійний безлад, “бавовна" на військових об'єктах — свідчення деградації військової інфраструктури та оборонного комплексу, який ми спостерігаємо на території рф. Очевидно, що ця деградація лише набирає обертів. Все інше ми не можемо ані підтвердити, ані спростувати», заявив речник ГУР.

Нагадаємо, у понеділок, 5 грудня, росія знову масовано обстріляла Україну. У низці областей спрацювала ППО. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що загалом росіяни випустили по Україні понад 70 ракет. Силам ППО вдалося збити понад 60 ракет окупантів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності