• Головна
  • Відео
  • Вчені розкрили таємницю зникнення великих білих акул на узбережжі Південної Африки

Вчені розкрили таємницю зникнення великих білих акул на узбережжі Південної Африки

Вчені розкрили таємницю зникнення великих білих акул на узбережжі Південної Африки

Докази зафіксували на відео

Вчені отримали фото- та відеодокази, які підтверджують теорію, що на акул полюють косатки. Світлини, зроблені з гелікоптера, і відеоматеріали, зняті з дрона, які були опубліковані у новій статті журналу Екологічного товариства Америки, надали перші прямі докази того, що косатки вбивають великих білих акул у Південній Африці.

Про це пише PetaPixel.

Таку поведінку ніколи раніше не спостерігали детально, і, звичайно ж, ніколи з повітря

вчений Елісон Таунер з Університету Родса в Південній Африці

Відомо, що косатки нападають на інші види акул. Але це перший прямий доказ їхнього хижацтва щодо великих білих акул, які протягом багатьох років були звичайними мешканцями узбережжя Південної Африки.

Дивовижні кадри зняли в гавані Мосселл-Бей вдень 16 травня. Пілот дрона побачив білу акулу зі стадом косаток неподалік і вирішив спостерігати за ними.

Чоловік слідував за групою і став свідком того, як косатки розділилися. Він помітив двох косаток, які були близько до поверхні води, дивились у протилежні боки, ніби спостерігали за чимось. А потім раптом одна косатка виринула з глибини між ними, підштовхуючи триметрову білу акулу на поверхню.

Косатка перевернула акулу на бік і вкусила її в живіт за грудний плавник. Від цього кров полилася в море. Потім акулу затягнули у воду, і її більше ніхто не бачив.

Незадовго до жорстокого вбивства, зафіксованого дроном, пілот гелікоптера розповів, що бачив двох акул, убитих косатками в тому самому районі.

Враховуючи різницю в часі та місці, ми припускаємо, що це та сама група, яку зафіксував дрон

дослідники

Пілот гелікоптера зняв зіткнення між великою білою акулою та косаткою.

Великі білі акули останнім часом стали зникати з вод узбережжя Південної Африки. Тепер підозри щодо зменшення їх чисельності падають на косаток.

Як повідомляє Science Alert, добре відома косатка зі згорнутим спинним плавником на прізвисько Starboard раніше вже була причетна вбивства акул, тіла яких викинуло на пляжі Південної Африки. У чотирьох з них не було печінки.

Пілот гелікоптера став свідком того, як Starboard їла щось, схоже на великий шматок печінки акули, і зумів отримати її фотографію.

Того самого дня акули втекли із цього району, і протягом кількох тижнів після вбивства їх майже не було в затоці.

Тепер науковці розкрили таємницю зникнення акул, яких цінують у цій частині світу. Дехто звинувачував у цьому браконьєрів, які незаконно полювали на них, або ж надмірний вилов риби. Але це може бути не так.

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності