• Головна
  • Відео
  • Чому ворог не чіпав аеропорт Одеси від початку повномасштабної війни

Чому ворог не чіпав аеропорт Одеси від початку повномасштабної війни

Чому ворог не чіпав аеропорт Одеси від початку повномасштабної війни

Можливо росіяни задумали висадити десант на летовищі

Нещодавно росіяни ракетним ударом пошкодили аеропорт у Одесі. Водночас дивно, чому вони не зробили це вперше від початку повномасштабної війни. Чому ворог не чіпав аеропорт Одеси розповідає Сергій Дібров, журналіст з Одеси, член "Групи 2 травня".

"Дивно, що одеський аеропорт протягом двох місяців не чіпали. Особливо це було дивно після того тижня, коли ворог масовано руйнував аеродроми по всій Україні. Закрадалась підозра, що в когось були плани використовувати одеське летовище для висадки десантної операції. Як це було, приміром, в Празі в 1968 році. Але руйнація посадкової смуги в Одесі підказує, що від таких планів відмовились. Спроб захопити місто за допомогою морського десанту зараз немає", — каже журналіст.

Репортер зазначив, що обстріли моста у Затоці можна пов'язати із загостренням ситуації у Придністров'ї. Цей міст дає можливість швидкого перекидання українських військ на Південь країни, і звідти до Молдови. Тобто якщо хтось планує наступ з Тирасполя в бік Кишинева, то теоретично можна очікувати, що Молдова звернеться до України з проханням про допомогу. А міст мав стратегічне значення для перекидання наших військ до Молдови, де за словами Майї Санду, війська зараз немає.

Тож в такій ситуації Молдова може бути змушена звернутися до Румунії, країни НАТО, яка більш обмежена у своїх можливостях, на відміну від України, яка перебуває у стані війни з росією і має карт-бланш на будь-які дії стосовно російських або проросійських військ.

"Це буде зовсім інша політична ситуація. Можливо, хтось намагається відрізати таким чином Молдову від материкової України, скажімо так, щоб спростити або навпаки ускладнити якісь події", — зазначив Сергій Дібров.

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності