• Головна
  • Відео
  • "Ісусів хрест один, але наші хрести різні" — Мирослав Маринович про ідею хресного ходу Ватикану

"Ісусів хрест один, але наші хрести різні" — Мирослав Маринович про ідею хресного ходу Ватикану

"Ісусів хрест один, але наші хрести різні" — Мирослав Маринович про ідею хресного ходу Ватикану

Дисидент каже, що помирити українців та росіян не можна

У Ватикані забажали примирення українців і росіян у скандальний спосіб. За участі Папи Римського у Колізеї відбудеться традиційна хресна хода. І цього річ Ватикан придумав сценарій дійства, який обурив українців: росіянка та українка мають разом нести хрест.

Ось що про це думає Мирослав Маринович багаторічний політв'язень радянських концтаборів, український правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, віцеректор Українського Католицького Університету.

"Ісусів хрест, який мають нести росіянка та українка один, але наші хрести — різні. Є хрест Авель — це хрест страждань, а є хрест Каїна — це хрест убивці, який спокутує свою вину, але їх неможливо поєднати", — каже дисидент.

Хоч і Ісус любить усіх, але його мова до скривджених та злочинців є різною. Натомість Європа вивчила наратив про те, що українці та росіяни — братські народи, яким треба помиритися. Однак, за словами Мирослава Мариновича, абстрагуватися від злочинів та нести спільний хрест неможливо.

"Господь бачить злочин Каїна, і він йому про це каже. Він говорить про прокляття, яке стоїть на ньому, і від цього не можна абстрагуватися. Тож жалісна спроба європейців помирити нас та сказати, що росіяни не воюють, збігається зі спробою росіян не брати на себе провину", — додав публіцист.

Повне відео з Мирославом Мариновичем дивіться на YouTube-каналі Ukraine.Media

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності