• Головна
  • Відео
  • Націоналізація російського майна в Україні: що це дасть економіці

Націоналізація російського майна в Україні: що це дасть економіці

Націоналізація російського майна в Україні: що це дасть економіці

Наразі точного механізму націоналізації немає

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку у співпраці з Міністерством економіки розробляє законопроєкт про конфіскацію російського майна на території України. Йдеться про націоналізацію всього майна, об’єктів, коштів та вкладів агресора, які знаходяться на території України.

Український економіст, доктор економічних наук, професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету “Львівська Політехніка” Олексій Другов пояснює, що це означатиме для економіки України.

Якщо говорити про частку російського майна в Україні, то вона не така і маленька, але якщо ми говоримо про державні фінанси Росії, — це "Промінвестбанк" та "Сбербанк". Вони вже у стані ліквідації. Це означає, що продадуть активи, щоб перекрити пасиви. Грошей вистачить, щоб заплатити депозити, заплатити кредиторам. Українська економіка у цьому випадку не отримає нічого, — пояснює Олексій Другов.

Однак в України є багато металургійних заводів, добривних комбінатів, банків, власниками яких є російські бізнесмени. Але є питання, як ці бізнеси націоналізувати.

"Наразі не прописаний механізм і немає переліку, що саме ми будемо націоналізовувати. Зараз над цим тільки працюють. І наскільки я розумію, питання стоїть таким чином, що це робитимуть після закінчення війни. Зараз є політична воля, але немає механізму і конкретного бачення, як і коли ми це зробимо", — додає експерт.

Більше про націоналізацію, курс долара, санкції, фінансову допомогу, боргу, продовольчу кризу дивіться у відео з Олексієм Друговим на каналі Lviv.Media.

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності