• Головна
  • Відео
  • "Наш бізнес сам звернеться до нас", - Максим Козицький про підтримку тероборони

"Наш бізнес сам звернеться до нас", - Максим Козицький про підтримку тероборони

"Наш бізнес сам звернеться до нас", - Максим Козицький про підтримку тероборони

Розглядають можливість залучення бізнесу до територіальної оборони

Львівщина має підготувати програму територіальної оборони, дії якої захистять область у випадку вторгнення Росії. Що це за програма і яка роль у ній Львівської ОДА розповідає очільник Максим Козицький.

"Програма може бути як нова, так і у межах співфінансування програми "Безпечна Львівщина". Хочемо звертатися до Львівської обласної ради щодо можливості її співфінансування, так як і з іншими військовими частинами, які є на території Львівщини", — каже Максим Козицький.

Наразі для територіальної оборони в області шукають приміщення під зберігання зброї та управління. Коли цей процес завершать, тоді буде відома сума фінансування програми. Наступний етап — пошук територій та громад, які готові допомагати.

"Цікаво те, що без звернення вже декілька голів громад та депутатів готові виділяти свої бюджети на нові формування територіальної оборони", — ділиться очільник ЛОДА.

Зараз область чекає поки Міністерство оборони дозволить створювати рахунки для співфінансування.

Водночас треба розуміти, що для захисту області не завадить підтримка підприємців.

"Зараз сформовано лише 70% штабу бригади батальйонів. Коли їх сформують повністю, питатимемо бізнесменів по потребі чи зможуть вони нам допомогти. Але наш бізнес настільки активний, що й сам звертається до нас", — додав посадовець.

Повне відео про територіальну оборону Львівщини дивіться на YouTube-каналі Lviv.Media 

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності