• Головна
  • Відео
  • "Низька зарплата - це наша проблема", - Ольга Пужаковська про гроші у театрі

"Низька зарплата - це наша проблема", - Ольга Пужаковська про гроші у театрі

"Низька зарплата - це наша проблема", - Ольга Пужаковська про гроші у театрі

Під час пандемії прибутки театру значно впали

Останні місяці театри користуєься попитом завдяки програмі єПідтримка. Скільки коштів заробляє театр у рік та яка зарплата у акторів, розповідає Ольга Пужаковська, директорка-художня керівниця Театру Лесі Українки.

"Самостійно заробляємо у межах мільйона у рік, це суто на квитках. Раніше ця сума сягала 600-700 тисяч гривень у рік", — каже художня керівниця театру.

А середня зарплата актора у місяць сягає 11-12 тисяч гривень.

"Низькі зарплати — це наша проблема. Але зазвичай у кошторисі грантів ми прописуємо додаткові преміювання або гонорари людям, які працюють над виставами", — пояснює Ольга Пужаковська.

Фінансується театр Лесі лише з міського бюджету. Тож фонд заробітної плати та комунальних послуг  складає приблизно до 13 мільйонів гривень. На ремонт театру гроші виділяють з бюджету Фонду розвитку. За останні 4 роки звідти виділили 20 мільйонів гривень, за які театр вдалося відремонтувати.

Водночас з гастролями театр виїжджає вкрай рідко, хоч це і додатковий дохід. За словами керівниці, це їхня слабка сторона. У перший рік пандемії не вдалося нікуди поїхати, та й треба було налагодити внутрішні процеси. Ольга Пужаковська каже, що їздити хотілось би, однак карантин зриває усі плани.

"У перший сезон ми нікуди не їздили, далі поїхали у фестиваль, потім були гастролі у Чехії і все", — розповіла жінка.

Та поки закордон актори їздити не можуть, заробляє театр на "тисячі Зеленського". З провадженням єПідтримки у театр почали приходити незвичні люди та розраховуватися коштами за вакцинацію.

"Але є й такі люди, які йдуть посеред вистави. Людина, яка працює у гардеробі часто питає, чому вони йдуть. Відповідь така — "ми прийшли розслабитися, а тут не про релакс", — каже директорка.

Повне відео з Ольгою Пужаковською дивіться на YouTube-каналі Lviv.Media 

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності