• Головна
  • Відео
  • Що треба знати, аби підготуватися до візиту до гінеколога

Що треба знати, аби підготуватися до візиту до гінеколога

Що треба знати, аби підготуватися до візиту до гінеколога

Ходити до гінеколога потрібно щонайменше раз на рік, навіть, якщо немає ніяких скарг

Перед походом до гінеколога у жінок виникає багато питань про підготовку. Що треба знати перед візитом до жіночого лікаря, розповідає Олеся Походило, акушерка-гінекологиня з 20-річним стажем, яка працює у Львівській обласній консультативній поліклініці.

Спеціальної підготовки перед походом до гінеколога немає. Єдине, що радять — не займатися сексом перед прийомом, не спринцюватися, не ставити гінекологічні свічки.

"До гінеколога найкраще приходити одразу після менструації, тобто на 6-9 день від початку менструального циклу", — пояснює лікарка.

Загалом, профілактичні огляди у гінеколога мають відбуватися раз на рік, адже багато захворювань протікають безсимптомно. Особливо це стосується онкологічних захворювань шийки матки, на які жінка на початку може взагалі не скаржитись.

"Наступне — захворювання молочної залози, яке також може протікати без симптомів, і жінка взагалі може не мати жодних скарг. Навіть, якщо вас нічого не турбує, раз у рік треба йти до гінеколога", — наголошує Олеся Походило.

Деякі пацієнтки, каже лікарка, не звертають увагу на вкорочення/подовження менструального циклу, відсутність менструацій. Також до лікаря варто йти, якщо жінка помічає, що її виділення змінилися, або ж з'явився біль внизу живота, який ні з чим не можна пов'язати.

З найбільш популярних міфів, у які вірять — заборона на використання тампонів, бо вони можуть загубитися, міф про те, що контрацептиви викликають рак і про існування точки G.

Про інші міфи та найбільш розповсюджені питання до гінеколога дивіться на YouTube-каналі Lviv.Media 

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності