• Головна
  • Україна
  • 60 пострілів з автомата: на Хмельниччині затримали нападника, який обстріляв поліцію

60 пострілів з автомата: на Хмельниччині затримали нападника, який обстріляв поліцію

Автомат

Одного поліцейського госпіталізували до лікарні у важкому стані

На Хмельниччині затримали чоловіка, який розстріляв два службових авто та поранив поліцейського і цивільного. Зловмисник випустив по працівниках та службових автомобілях поліції з автомата Калашникова 60 набоїв. Про це 14 вересня повідомили у Національній поліції України.

14 вересня близько першої години ночі в селі Олешин Хмельницької територіальної громади екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль місцевого жителя для перевірки причин руху під час комендантської години.

“З’ясовувалося, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння – “Драгер” засвідчив наявність 1,27 проміле алкоголю в організмі. Правоохоронці склали на керманича протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння)”, — йдеться у повідомленні.

Після цього водій, який мешкає неподалік, пішов додому начебто для розв'язання питання з транспортним засобом, при цьому залишивши в автомобілі свого товариша. ЯК повідомили у поліції, повернувся він уже з автоматом Калашникова та почав стріляти у правоохоронців. Поліцейські відкрили вогонь у відповідь та викликали допомогу.

Стрілець поранив одного з працівників поліції та пасажира свого ж автомобіля. Їх госпіталізували до лікарні для надання медичної допомоги. Правоохоронець у важкому стані.

Також пошкоджено два службових автомобілі: одне — екіпажу, який зупинив зловмисника, інше — бійців спецпідрозділу, які прибули за викликом на допомогу колегам. “В результаті проведення спецоперації бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД затримали стрільця”, — йдеться у повідомленні.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за посягання на життя працівника правоохоронного органу. Процесуальне керівництво здійснює спецпрокуратура.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності