• Головна
  • Україна
  • Російським військовополоненим заборонили телефонувати родичам

Російським військовополоненим заборонили телефонувати родичам

Російським військовополоненим заборонили телефонувати родичам — омбудсмен Дмитро Лубінець

Це рішення прийняли через збільшення випадків жорстокого поводження з українськими військовополоненими

Військовополоненим росіянам заборонили телефонувати своїм родичам. Це рішення повʼязане з неналежним поводженням з українськими військовополоненими, зокрема йдеться про збільшення зафіксованих випадків розстрілів українських воїнів, які здалися у полон. Про це 7 вересня повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Червоний Хрест не може забезпечити захист прав українських військовополонених

За словами Дмитра Лубінця, українська сторона вимагає дієвої реакції від міжнародної спільноти, зокрема нових ордерів на арешт для військових злочинців від Міжнародного кримінального суду. Омбудсмен зазначив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста продовжує показувати позицію "страуса" і не може забезпечити захист прав українських військовополонених. Щодо заборони на телефонні дзвінки для російських військовополонених Лубінець зауважив, що це обмеження не є порушенням Женевської конвенції. У полонених росіян залишається можливість вести листування з родичами.

Нагадаємо, нещодавно окупанти знову розстріляли трьох українських військовополонених. Це трапилось на Торецьку напрямку. Як зазначила прокуратура, троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності