• Головна
  • Україна
  • Міноборони відкрило перший підземний шпиталь для поранених на передовій

Міноборони відкрило перший підземний шпиталь для поранених на передовій

Міноборони відкрило перший підземний шпиталь для поранених на передовій

Підземний шпиталь складається з шести бункерів з операційними та реанімаційними

Міноборони відкрило перший підземний стабілізаційний пункт для Збройних Сил. Шпиталь призначений для лікування поранених військових на передовій. Про це повідомили у пресслужбі міністерства.

Тут зможуть лікувати понад 100 поранених на день

Шпиталь складається з шести сталевих бункерів, оснащених системами вентиляції, водопостачання та альтернативними джерелами живлення. У ньому є сучасне медичне обладнання, операційні блоки та реанімаційні відділення, що дозволяє надавати допомогу понад 100 пораненим на день.

“Проєкт є першим кроком у рамках масштабної ініціативи, що передбачає будівництво понад 20 таких стабпунктів. Такі підземні пункти є критично важливими для збереження життів наших військових. В умовах інтенсивних бойових дій важливо забезпечити максимальний захист і швидку медичну допомогу Захисникам”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку липня в Міноборони розробили спеціальний адаптивний одяг для поранених бійців.До комплекту входить верхній та нижній одяг зі спеціальними застібками. Міністерство оборони України затвердило вимоги до цього одягу. Він призначений для того, щоб швидко та зручно переодягнути пораненого бійця в медичних закладах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності