• Головна
  • Україна
  • Український флот поповниться новим корветом "Гетьман Іван Виговський"

Український флот поповниться новим корветом "Гетьман Іван Виговський"

корвет "Гетьман Іван Виговський"

Він став другим корветом типу Ada, який побудували для потреб українських ВМС

Другий, побудований у Туреччині корвет типу Ada для ВМС України "‎Гетьман Іван Виговський"‎ (F-212), був спущений на воду у Стамбулі. Про це 1 серпня повідомляє Clash Report у соцмережі X (Twitter).

Корабель заклали 18 серпня 2023 року. Виробник корвета – Стамбульська військово-морська корабельня та Миколаївський суднобудівний завод "Океан".

"Гетьман Іван Виговський" ще певний час будуть добудовувати на плаву.  

Перший корвет типу Ada для українських ВМС, який отримав назву "Гетьман Іван Мазепа", заклали 7 вересня 2021  і спустили на воду 2 жовтня 2022 року. У травні 2024 він вийшов на випробування. Пізніше ВМС України оприлюднили відео ходових випробувань корабля. Вже скоро він може поповнити флот України. 

Довжина корабля складає 99 м. Екіпаж корвета – 93 особи з можливістю розміщення ще 13. Загалом Київ замовив два корвети типу Ada з дещо видозміненим проєктом у бік посилення ППО.

Нагадаємо, 8 березня Президент Володимир Зеленський у Стамбулі відвідав корабельню, де йому показали будівництво багатоцільового військового корабля, якого президент назвав “Гетьман Іван Виговський”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності