• Головна
  • Україна
  • Зеленський присвоїв корвету для Військово-морських сил ЗСУ ім’я “Гетьман Іван Виговський”

Зеленський присвоїв корвету для Військово-морських сил ЗСУ ім’я “Гетьман Іван Виговський”

Фото: Укрінформ

Президент України прибув до Туреччини з офіційним візитом. Першою зупинкою стала корабельня у Стамбулі, де йому показали будівництво корвета класу Ada для ВМС ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський прибув до Стамбула. Першою зупинкою президента в столиці Туреччини стала корабельня, де йому показали будівництво багатоцільового військового корабля, якого президент назвав “Гетьман Іван Виговський”. Про це у п’ятницю, 8 березня, повідомило видання Укрінформ.

Президент відвідав у Стамбулі будівництво корвета типу «Аdа» для Військово-морських сил ЗСУ.

“Будівництво корвета типу “Аdа” для ВМС ЗСУ було розпочате у квітні 2021 року.Побудова корвета відбувається відповідно до Стратегії розвитку ВМС ЗСУ до 2036 року.Планувалося, що у 2022 році перший корвет буде переправлено в Україну, де його добудують, і вже у 2024 році він увійде до складу ВМС ЗСУ. Через війну, розпочату Росією проти України, відправлення корвета було відтерміноване,” — йдеться в повідомленні Укрінформу.

Корвету Зеленський присвоїв назву “Гетьман Іван Виговський”. Про це з’явився відповідний указ на сайті Президента України.

До слова, на порядку денному Президента двостороння зустріч з Президентом Туреччини Ердоганом, а також зустріч української та турецької делегацій в розширеному форматі. Окрім того, Президент України зустрінеться із представниками турецьких оборонних компаній.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності