• Головна
  • Україна
  • Українці мітингували перед консульством у Вроцлаві: вимагали видати чоловікам паспорти

Українці мітингували перед консульством у Вроцлаві: вимагали видати чоловікам паспорти

Українці мітингували перед консульством у Вроцлаві: вимагали видати чоловікам паспорти

За словами протестувальників, їхні паспорти утримують незаконно

У суботу, 27 липня, українці влаштували акцію протесту перед генеральним консульством України у Вроцлаві. Чоловіки вимагали видати їм паспорти, заявляючи, що їх затримують протизаконно. Про протест у Вроцлаві повідомили журналісти TVP3.

Громадяни України принесли до генерального консульства плакати з написом “Допоможіть нам повернути наші незаконно затримані документи”. “Я подав документи на обмін паспорта, тому що в жовтні закінчується термін, і просто з лютого, коли я подав паспорт, мені його не видають”, — розповів учасник протесту Антон Островський. За словами чоловіка, йому повідомили, що паспорт уже виготовили, проте досі не відправили з України до Польщі.

“Це зараз зачіпає не тільки чоловіків, які вже давно тут, а і їхні сім'ї. У мене є багато випадків, коли у дівчини або дружини все нормально з документами, у них є діти, але батько не може оформити документи дитини, тому що це також залежить від його паспорта”, — розповіла організаторка акції протесту Марина Басова.

Нагадаємо, від 24 квітня 2024 року уряд заборонив видавати паспорти військовозобов’язаним українцям за кордоном. Отримати їх чоловіки призовного віку зможуть лише в органі ДМС на території України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності