• Головна
  • Україна
  • НАБУ повідомило про підозру екскерівнику Державної міграційної служби

НАБУ повідомило про підозру екскерівнику Державної міграційної служби

НАБУ повідомило про підозру екскерівнику державної міграційної служби

Його підозрюють у відмиванні 88 млн грн на ремонті будівлі ДМС у Києві

У вівторок, 18 червня, слідчі Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру ексначальнику Державної міграційної служби. Його підозрюють у незаконному заволодінні 88 млн грн. Справа повʼязана з ремонтом будівлі ДМС у центрі Києві, повідомила пресслужба НАБУ.

Схема з заволодіння 88 млн грн

За даними слідства, у 2015 році Державна міграційна служба отримала у свою власність будівлю у центрі Києва для того, щоб облаштувати центральний офіс. Екскерівник міграційної служби домовився зі знайомим бізнесменом і мав завищити ціни на ремонт будівлі і посприяти виграшу бізнесмена на торгах.

Злочинна група протягом кількох років заволодівала бюджетними коштами шляхом завищення вартості виконаних робіт, оформлення “порожніх актів” та дублювання робіт. Як наслідок реконструкцію будівлі центрального офісу ДМС так і не завершили, комп’ютерні комплекси із відповідним програмним забезпеченням існують лише на “папері”, а відповідальні за реконструкцію компанії завершили роботу. У результаті реалізації схеми бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 млн грн” — йдеться в повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, у вересні 2023 року про підозру повідомили колишнім заступнику керівника та начальнику господарської частини ДМС, а також бізнесмену — організатору схеми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності