• Головна
  • Україна
  • В Одесі поліція затримала чотирьох підлітків за співпрацю з російськими спецслужбами

В Одесі поліція затримала чотирьох підлітків за співпрацю з російськими спецслужбами

Автомобіль, охоплений вогнем, фото умовне

Наймолодшому диверсанту всього 13 років

Одеські правоохоронці затримали чотирьох підлітків, які за вказівками працівників ФСБ підпалювали автомобілі військових. Росіяни завербували хлопців через соцмережі та обіцяли їм гроші за співпрацю. Тепер юнакам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, повідомила пресслужба Національної поліції України у п’ятницю, 14 червня.

Підлітки підпалювали машини військових

За даними правоохоронців, росіяни почали вербувати підлітків ще на початку 2024 року. З дітьми зв’язувалися через соцмережі та пропонували їм грошову винагороду за здійснення різних диверсій. Зокрема в Одесі правоохоронці затримали чотирьох юнаків за підпал автомобілів військовослужбовців.

Двоє з них — хлопці віком 13 та 16 років, — раніше вже підпалили два авто військових. Коли підлітків затримали правоохоронці, вони з двома товаришами віком 16 та 18 років намагалися підпалити ще одну машину. Після затримання наймолодшого хлопця передали батькам, а інших трьох взяли під варту. За співпрацю з ворогом хлопцям загрожує до 15 років позбавлення волі, або ж довічне ув’язнення.

“За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, 17 та 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи. Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування”, — додали в поліції.

Правоохоронці закликали батьків уважніше ставитися до своїх дітей, та попередити їх про встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності