• Головна
  • Україна
  • Доньку ексмера Полтави затримали за розміщення реклами на виборах Путіна у Росії

Доньку ексмера Полтави затримали за розміщення реклами на виборах Путіна у Росії

Наталія Веретеннікова

Наталія Веретеннікова є власницею рекламної компанії “Лифтинфо”, яка під час виборів президента у Росії розміщувала банери з підтримкою Путіна

Служба безпеки затримала в Києві колаборантку, яка співпрацювала з РФ під час російських виборів у 2022 та 2023 роках. Зловмисницею виявилась 36-річна донька колишнього мера Полтави, який наразі засуджений за масштабну корупцію. Про це 11 червня повідомили на сторінці Служби безпеки України.

У Службі безпеки не називають ім’я затриманою, проте, ймовірно, йдеться про Наталію Веретеннікову, дочку колишнього міського голови Полтави Олександра Мамая. Вона володіє у Санкт-Петербурзі рекламним агентством, яке брало участь в PR-кампанії пропутінської партії “Єдина Росія”.

“Напередодні “єдиного дня голосування” жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації. Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в Росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди”, — йдеться у повідомленні СБУ.

У період співпраці з виборчим штабом партії Кремля, Веретеннікова отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів.

Арешт майна

Під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах затриманої виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з Росією.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру у колабораційній діяльності. Крім того, на все майно затриманої наклали арешт на загальну суму понад 270 млн грн. Серед заблокованих активів – 3 квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Наразі Наталія Веретеннікова під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Хто така Наталія Веретеннікова

36-річна Наталія Веретеннікова — рідна донька Олександра Мамая. Прізвище Веретеннікова — від другого шлюбу. Її перший чоловік Богдан Кириченко помер у червні 2014 році. Богдан Кириченко займався рекламним бізнесом і відкрив компанії “Ліфтінфо” у Києві, Москві та Санкт-Петербурзі. Спеціалізацією компаній було розміщення рекламних банерів у ліфтах.

“Лифтинфо МСК” зупинила роботу у березні 2020 року. Натомість компанія “Лифтинфо СПБ” була переоформлена на Наталію Веретеннікову та двох її доньок та продовжила роботу в Росії. Наталія Веретеннікова не приховувала свій бізнес у Росії. Інформацію про нього можна побачити в її електронній декларації, яку вона подала як депутатка Шевченківської райради Полтави минулого скликання.

“Лифтинфо СПБ” займалося розміщенням реклами у ліфтах. І на цьогорічних виборах президента Росії розміщувалися рекламні банери одного із кандидатів. А саме Володимира Путіна.

Щодо самого Олександра Мамая, то наразі триває судовий розгляд щодо розголошення ним інформації про розміщення військової частини. 29 грудня Олександр Мамай отримав підозру від співробітників СБУ за поширення інформації про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану. Справа стосується розголошення інформації щодо формування у Полтаві нової військової частини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності