З російського полону повернули ще 75 українців

З російського полону повернули ще 75 українців

Серед звільнених - військові ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники та цивільні

З російського полону повернули 75 українців. Серед них — військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники, а також четверо цивільних осіб. Про це 31 травня повідомив на своїй сторінці Володимир Зеленський.

“Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі”, — написав Зеленський.

У координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначили, що це став 52-й обмін з початку повномасштабного російського вторгнення. Серед звільнених — 70 чоловіків і 5 жінок-військовослужбовців, у тому числі 6 офіцерів. Повернулися додому 37 представників ЗСУ, зокрема 13 моряків та 2 льотчики, 21 нацгвардієць, 7 прикордонників, 6 тероборонців та 4 цивільні жінки.

Вдалося також визволити 19 захисників острова Зміїний, 14 військових з ЧАЕС та 10 оборонців Маріуполя. Щонайменше третина звільнених мають поранення, важкі хвороби чи інвалідність.

Нагадаємо, 8 лютого із російського полону повернулося ще 100 українців. Серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.  Наступного дня із полону повернулися четверо військових зі Львівщини. У січні із російського полону повернулося семеро жителів Львівщини.

Додамо також, що Росія утримує в полоні понад 400 українських жінок. До слова, 31 травня в Україну повернули тіла 212 загиблих воїнів. Додамо

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності