• Головна
  • Україна
  • Ексначальника Одеського ТЦК затримали на виході з СІЗО: хотів втекти за кордон

Ексначальника Одеського ТЦК затримали на виході з СІЗО: хотів втекти за кордон

Ексначальника Одеського ТЦК затримали на виході з СІЗО

Після затримання Борисову повідомили про підозру в легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень

На виході із СІЗО ДБР повторно затримало ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова. Про це 28 травня повідомили у Державному бюро розслідувань.

Ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова затримали в Києві після того, як за нього внесли заставу — 12 млн гривень. Бюро отримало інформацію, що після сплати застави Борисов планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

Після затримання Борисову повідомили про нову підозру: в легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень.

Проти Борисова порушено кримінальне провадження за декількома статтями кримінального кодексу України. У 2023 році ДБР затримало колишнього військкома і суд помістив його під варту.

Спочатку йому призначили запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 млн гривень, однак поступово суди зменшили суму застави до 12 млн гривень.

Колишньому військкому вже було повідомлено про підозри:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи.
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення.
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану.

Санкції статей передбачають покарання — позбавлення волі до 10 років. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності