• Головна
  • Україна
  • Посадовець ТЦК заробив 1 млн змінивши статуси сотні чоловіків в базі "Оберіг" на непридатних

Посадовець ТЦК заробив 1 млн змінивши статуси сотні чоловіків в базі "Оберіг" на непридатних

ДБР викрило посадовця ТЦК на організації схеми для ухилянтів

Начальник відділу втручався в роботу електронної бази реєстру “Оберіг” та змінив дані 138 військовозобов’язаних, зробивши їх непридатними для служби

Працівники ДБР викрили посадовця Приморського РТЦК та СП Одеси, який організував масштабний механізм заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації. Про це 27 травня повідомили у Державному бюро розслідувань. Схема діяла в Одеському центрі комплектування з липня 2023 року.

Начальник відділу втручався в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних “Оберіг” та загалом змінив дані 138 військовозобов’язаних, зробивши їх непридатними для військової служби. Така послуга коштувала ухилянтам від 4,5 до 7 тис. доларів США. На цьому чоловік заробив щонайменше мільйон доларів США.

ДБР вже встановило усіх осіб, які встигли скористались схемою. Частина з них вже виїхала за кордон. Ухилянти, які залишились на території України, були доставлені до центру комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до лав ЗСУ.

Посадовцю повідомили про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Ще встановлюють коло осіб, причетних до оборудки. За місцем роботи та у помешканні чоловіка й учасників схеми провели 14 обшуків. Процесуальні дії тривають.

Нагадаємо, у Києві затримали “кримінальних авторитетів”, які заробляли на втечах ухилянтів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності