• Головна
  • Україна
  • Команда медиків з Волині виграла на змаганнях автомобіль “швидкої“

Команда медиків з Волині виграла на змаганнях автомобіль “швидкої“

Команда медиків екстреної допомоги вграла на змаганнях автомобіль “швидкої“

На Буковині відбувся всеукраїнський чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги

На Буковині провели чемпіонат серед бригад екстреної медичної допомоги. Медики з різних областей України змагалися у вмінні надавати допомогу за протоколами ЄС. Перемогу у чемпіонаті та новий автомобіль швидкої допомоги здобула команда з Волині, повідомила дружина президента України Олена Зеленська у своєму Telegram-каналі у п’ятницю, 24 травня.

Це вже десятий чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги в Україні. Його провели під назвою “Буковинські медичні ралі 2024“, оскільки цього року змагання відбулись у Чернівцях. На чемпіонат прибули 26 команд медиків, які представляли різні обласні центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Під час змагань учасники демонстрували свої вміння надавати допомогу за протоколами країн ЄС.

“Наші медики — на передовій захисту так само як і військові. Вони — ще й рятівники самих військових, і щодня ризикують життям, бо Росія свідомо цілить по лікарях. З початку повномасштабного вторгнення загинули 42 й поранені 63 працівники екстреної медичної допомоги. 164 авто швидкої пошкоджено, а 261 — знищено. Фундація Олени Зеленської також намагається відновити парк українських швидких — ми вже передали МОЗ 50 авто, придбаних із допомогою закордонних партнерів Фундації”, — розповіла Олена Зеленська.

За результатами змагань перемогу здобула команда бригади Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Переможці отримали новий автомобіль швидкої допомоги для свого центру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності