• Головна
  • Україна
  • Антикорупційні прокурори прийшли з обшуком до детектива НАБУ та ексчиновника

Антикорупційні прокурори прийшли з обшуком до детектива НАБУ та ексчиновника

Обшуки в ексголови Броварської РДА Біркадзе.

САП розслідує обставини витоку таємної інформації

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та поліція 22 травня провели обшуки в представника Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо "великого будівництва". Про це повідомило видання “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах і САП.

Зокрема слідчі дії відбуваються у детектива НАБУ Валерія Полюги та ексголови Броварської РДА Георгія Біркадзе. За словами співрозмовників УП, підставою для обшуків є розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах, зокрема, бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "великому будівництву". Офіційно на звернення УП в САП та НАБУ відповіли, що не коментують таку інформацію.

Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно підтвердила обшуки у чинного співробітника НАБУ. "У відповідь на запити медіа щодо проведення обшуків у НАБУ повідомляємо наступне. САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро. Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ”, — зазначили в коментарі САП.

Антикорупційні прокурори повідомили, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів. До обшуку було залучено Національну поліцію України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності