• Головна
  • Україна
  • Автор законопроєкту про “податки на бездітність” вирішив його відкликати

Автор законопроєкту про “податки на бездітність” вирішив його відкликати

Законопроєкт про “Податки на бездітність” відкликають

Законопроєкт внесли на розгляд 16 травня, а вже 21 травня відкликали

У вівторок, 21 травня, законопроєкт № 11264 про “внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо створення передумов для поліпшення демографічної ситуації в Україні” відкликають з розгляду в Верховній Раді. Закон передбачав зокрема вводити податок на бездітність. Про це повідомив автор законопроєкту, народний депутат від фракції "Слуга народу" Сергій Гривко. “Ціную, хто висловився аргументовано і вибачаюсь перед тими у кого цей законопроєкт викликав негатив. Хоча досвід такий був в світі і приносив ефективність. Якщо суспільство проти навіть обговорити цю концепцію, то його відкликаю”, — написав Сергій Гривко.

Податок мали б платити усіх, хто виховує менше трьох дітей

У законопроєкті йшлось про те, що платниками "демографічного збору" пропонувалось зробити всіх фізичних осіб — громадян України віком від 21 до 58 років. Особи, які не мають дітей, повинні були б платити зі своїх доходів 1,5 % податку. Люди, які мають одну дитину — 1%. Сімʼї, із двома дітьми — 0,5 %. Ті сімʼї, які виховують трьох або більше дітей, оподаткуванню за цим законопроєктом не підлягають. Зібрані у такий спосіб гроші мали б скеровуватись на збільшення допомоги по догляду за дітьми.

Раніше Сергій Гривком пояснив рішення внести законопроєкт на розгляд до комітету ВРУ тим, що хоче “відновити втрачений час та збільшити соціальний захист”. “Вигода від цих коштів для кожної сім'ї перевищує більше ніж в 10 разів саму суму інвестицій кожного. Прошу всіх, у кого негативні емоції викликала моя ініціатива, ознайомитись із наростаючою проблемою та запропонувати свій варіант рішення. І відповісти на питання:"Як мотивувати громадян, щоб в більшості сімей було 3 і більше дітей" — йдеться у дописі нардепа. Втім уже наступного дня він вирішив відкликати свою ініціативу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності