• Головна
  • Україна
  • Працівник ТЦК отримав ножове поранення під час оповіщення військовозобов'язаних

Працівник ТЦК отримав ножове поранення під час оповіщення військовозобов'язаних

Ніж

На нападника відкрили кримінальне провадження за замах на вбивство

18 травня у місті Синельникове на Дніпропетровщини під час проведення працівниками ТЦК оповіщення військовозобов’язаних на сержанта ЗСУ напав чоловік з ножем. Про це повідомили у Сухопутних військах ЗС України.

Військовослужбовець отримав поранення руки. Йому надали всю необхідну медичну допомогу.

Поліцейські затримали нападника та відкрили кримінальне провадження за перешкоджання законній діяльності ЗСУ, а також за замах на вбивство.

У Сухопутних військах нагадують, що посадові особи ТЦК та СП, які беруть участь або організовують оповіщення військовозобов’язаних, є спеціальним суб’єктом, який виконує службові обов’язки під час правового режиму воєнного стану.

“Відтак образи, опір або перешкоджання їхній діяльності – матимуть наслідки, а порушники нестимуть адміністративну чи кримінальну відповідальність”, — йдеться у повідомленні.

“Особовий склад ТЦК та СП, включно з їх ротами охорони – укомплектовані переважно військовослужбовцями, які втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах”, — наголошують у Сухопутних військах.

А також зауважують, що цей випадок стався на тлі інформаційної кампанії з дискредитації військовослужбовців територіальних центрів комплектування і Сил оборони України.

“Не буде дивно, що цей злочин стався саме під впливом рашистських інформаційних ресурсів, які поширюють фейки про “незаконність” ТЦК, “нелегітимність” дій влади щодо військового обліку і оповіщення, “протиправність” вручення повісток тощо та про “необов’язковість” виконання конституційного обов’язку захищати Батьківщину взагалі. Будь-які псевдоюристи, “активісти”- порадники та інші медійні персонажі, які розганяють ці та подібні антидержавні, антиукраїнські наративи – напряму або опосередковано працюють на ворога”, — йдеться у повідомленні.

Оновлено. Згодом у поліції Дніпропетровської області повідомили, що за замах на вбивство військовослужбовця правоохоронці затримали 48-річного чоловіка.

Під час перевірки документів підозрюваний в стані алкогольного сп’яніння вдарив співробітника ТЦК ножем. Близько 8:30 на одній із вулиць військовослужбовець зупинив чоловіка для перевірки документів. Для вручення повістки чоловіку запропонували сісти до службового автомобіля. Під час бесіди чоловік несподівано дістав ніж та вдарив ним військовослужбовця.

Нагадаємо, у квітні у Києві чоловік напав з ножем на працівників Деснянського ТЦК. А в Чернівецькій області працівник ТЦК здійснив кілька пострілів у землю, намагаючись захиститись від нападу групи цивільних.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності