Буданов прогнозує наступ росіян на Сумщину

Наступ на Харківщину

Українські сили зможуть укріпити лінії оборони та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів, проте керівник ГУР очікує, що росіяни розпочнуть наступ і на Сумську область

Керівник ГУР МОУ Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The New York Times від 13 травня заявив, що українські сили оборони можуть укріпити свої позиції та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Проте, він очікує, що Росія розпочне наступ на Сумському напрямку.

Україна використала весь резерв

За словами керівника ГУР, атаки в Харківській області триватимуть ще кілька днів, після чого очікують, що російські війська здійснять потужний наступ у Сумському напрямку. Російські атаки на північному сході, як сказав Буданов, мають на меті розтягнути незначні резерви українських військових і відвернути їх від боїв на інших напрямках. “Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає,” — сказав Буданов у інтерв’ю The New York Times.

Як додав генерал Буданов, українські сили зможуть укріпити свої позиції та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів, але він очікує, що Росія розпочне нову атаку у Сумській області.

Росіяни наступають на Харківщину

Нагадаємо, росіяни 10 травня зробили спробу спробу на півночі Харківщини. Президент Зеленський заявив, що українське військове командування готувалось до наступу. Крім того, пізніше він додав, що Україна продовжує спробу на Харківщині, щоб стримувати ворога. 12 травня стало відомо, що росіяни захопили нові населені пункти. Йдеться про Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку. Вже наступного дня РФ зробила спробу захопити Вовчанськ, проте ЗСУ потіснили окупантів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності