ДБР оголосило підозру ексгенералу СБУ Андрію Наумову

Андрій Наумов

У нього знайшли активи на майже 33 млн гривень

ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ. У нього виявили у необґрунтовані активи на суму 32,7 мільйона гривень. Йдеться про ексгенерала СБУ Андрія Наумова.Про це у п’ятницю, 3 травня, повідомили у Державному бюро розслідувань.

З'ясувалося, що на керівних посадах в СБУ він став власником дорогих автомобілів Toyota Land Cruiser 200 вартістю майже 2,3 млн грн і BMW X6 xDrive40d за 116 тис. євро. Крім цього у нього були майже 593 тис. євро та понад 120 тис. доларів, а також два смарагди вартістю понад 6,5 тис. євро кожен.

Раніше цій особі ДБР вже повідомляло про підозру у привласненні майна і зловживанні службовим становищем. Також його підозрюють у шахрайському заволодінні понад 3,2 мільйона гривень під час роботи керівником держпідприємства у 2019-2021 роках. Підозрюваного оголошено у міжнародний розшук.

Нагадаємо, влітку 2022 року його затримали в Сербії з незадекларованою готівкою - близько 600 тисяч євро та 120 тисяч доларів. Україна оголосила Наумова у міжнародний розшук та просила Сербію про екстрадицію, однак сербська сторона їй у цьому відмовила, вважаючи справи в Україні політичним переслідуванням, а можливе повернення таким, яке може загрожувати його безпеці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності