• Головна
  • Новини
  • Генерала СБУ, який втік з України в день вторгнення, затримали у Сербії

Генерала СБУ, який втік з України в день вторгнення, затримали у Сербії

Генерала СБУ, який втік з України в день вторгнення, затримали у Сербії

Андрій Наумов, який прийшов до СБУ у 2019-у році, був заарештований сербською поліцією за вивезення через кордон незадекларованої готівки та коштовних каменів..

Ексгенерала Служби Безпеки України Андрія Наумова, який очолював головне управління внутрішньої безпеки, затримали у Сербії. Разом з ним місцеві правоохоронці заарештували громадянина Німеччини, який ймовірно був водієм колишнього посадовця.

Як інформує Lviv.Media, про це з посиланням на власні джерела повідомило видання "Обозреватель".

Чоловіка затримали 7 червня  на кордоні Сербії з Північною Македонією. Підставою стало те, що ексгенерал перевозив з собою незадекларовану готівку та коштовності на значну суму. За даними джерел журналістів, мова йде ідеться про щонайменше 600 тисяч євро, значну суму в доларах, смарагди та діаманти.

За попередніми даними, Наумову та його водію м інкримінують "незаконний обіг цінних матеріальних активів", за що у Сербії можуть ув'язнити від 1 до 12 років.  Суворість покарання залежить від обставин скоєння злочину та розміру "активів".

[caption id="attachment_33887" align="aligncenter" width="487"] Андрій Наумов.
Фото: Схеми[/caption]

Офіційної інформації щодо затримання та його обставин з боку Сербії на момент публікації Україна не отримала. Водночас за даними джерел журналістів Наумов і сам не звертався за консульською підтримкою до українського посольства. Ймовірно тому, що у березні президент Зеленський позбавив його звання, а ДБР почало розслідування стосовно нього за фактом державної зради.

За час служби Андрій Наумов мав доступ до секретної інформації, і як припускають жуарнілсти, можу злити її сербським правоохоронцям в обмін на свободу. Це вкрай ризиковано для України, позаяк міністр внутрішніх справ Республіки Сербії, Александар Вулін – проросійський політик, який має тісні відносини з Кремлем.

Зауважимо, Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого з'ясувалося, що генерал Наумов у супроводі кількох людей залишив Україну за лічені години до перших ракетних ударів.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, Генеральна прокуратура Молдови відмовилася екстрадувати до Білорусі депутата Верховної Ради України Євгена Яковенка, якого затримали на молдовському кордоні 5 червня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності