• Головна
  • Україна
  • Зеленський розповів, чому рашисти вдарили ракетами вночі: на прицілі були газопроводи

Зеленський розповів, чому рашисти вдарили ракетами вночі: на прицілі були газопроводи

Володимир Зеленський

Йдеться про газові об’єкти, від яких залежить безпека постачання в Євросоюз

Основними мішенями нічного російського ракетного удару у ніч на суботу, 27 квітня, по Україні стала енергетика, зокрема об'єкти для транзиту газу, Про це 27 квітня у відеозверненні сказав президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що загарбники навмисно розраховували траєкторії польоту ракет та характер ударів задля максимального ускладнення роботи української протиповітряної оборони.

"Пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар – 34 російські ракети різних типів. Основна мішень – це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз", — заявив Зеленський.

Зеленський також звернувся до міжнародних партнерів з проханням посилити Україну новими системами ППО. Він заявив, що Україні потрібно щонайменше 7 систем ППО Patriot і закликав партнерів не втрачати час, щоб дати Росії "сигнал рішучості".

Нагадаємо, у ніч на 27 квітня росіяни вдарили ракетами по енергетичній інфраструктурі трьох областей України — Львівської, Івано-Франківської та Дніпропетровської. Постраждала критична інфраструктура у Стрийському та Червоноградському районах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності