• Головна
  • Україна
  • Запорізьких залізничників викрили на масштабному розкраданні пального та запчастин

Запорізьких залізничників викрили на масштабному розкраданні пального та запчастин

Фото поліції

В учасників злочинної групи знайшли тонну пального

Працівники однієї з залізничних станцій у Запорізькій області розкрадали пальне і запчастини, чим завдали збитків державі на більш ніж мільйон гривень, повідомив у п’ятницю, 19 квітня, Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Як сказано в повідомленні, група працівників однієї з залізничних станцій упродовж тривалого часу зливала дизельне пальне та розкрадала запчастини з вузлів та агрегатів спецмеханізмів і пристроїв, які перебувають на балансі «Укрзалізниці». Щоб приховати нестачу, залізничники вносили недостовірну інформацію до звітної документації. Далі вони вивозили викрадене з метою продажу.

Зокрема, правоохоронці викрили двох машиністів під час того, як вони викачували пальне з баків ремонтних дрезин. Для цього вони використовували спеціальні насоси.

Як уточнили в прокуратурі, до схеми причетні 51-річний залізничник та ще понад 10 його підлеглих. За результатами проведення 30 обшуків правоохоронці вилучили понад тонну дизельного пального у різних ємностях, три насоси, два паливні фільтри, мобільні телефони, дорожні (шляхові) листи та журнали їх рухів, блокноти, 3300 доларів, а також різні прилади і запчастини. Всі вилучені речові докази направлені на експертні дослідження.

«Попередньо, завдані збитки державному підприємству становлять понад 1 000 000 гривень, однак остаточна сума буде встановлена за результатами проведеної інвентаризації, на підставі якої також буде вирішено питання щодо повідомлення фігурантам про підозру», — зазначили у поліції.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Вознесенівська окружна прокуратура.

Як повідомляв LVIV.MEDIA, наприкінці лютого двох машиністів потяга «Одеса — Перемишль» викрили на контрабанді бурштину до Польщі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності