• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала помічника Шуфрича за фінансування росгвардії в Криму

СБУ затримала помічника Шуфрича за фінансування росгвардії в Криму

СБУ затримала помічника Шуфрича за фінансування росгвардії

Зловмисник уклав договір з росгвардією на охорону елітної нерухомості Шуфрича в Криму

СБУ затримала помічника та бізнес-партнера нардепа Нестора Шуфрича і оголосила йому про підозру у фінансуванні росгвардії у тимчасово окупованому Криму. Зловмисник займався юридичними аспектами схеми. Про це повідомили у четвер, 18 квітня, у СБУ.

Помічника Шуфрича затримала СБУ

Як йдеться в повідомленні, бізнес-партнер Шуфрича відповідав за юридичні аспекти схеми й зокрема, укладав договір із структурами росгвардії на охорону підконтрольної народному депутату елітної нерухомості в Криму.

“Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова,” — йдеться в повідомленні.

Зловмиснику повідомили про підозру. Помічнику нардепа загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, у вересні минулого року СБУ провели обшуки в депутата Нестора Шуфрича і згодом оголосили про підозру у державній зраді. Зокрема, під час обшуків у Шуфрича знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей, який підписав Нестор Шуфрич та Віктор Медведчук.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності