Нестор Шуфрич виїхав з території України

Нестор Шуфрич виїхав з території України

Нардеп від колабораціоністської фракції ОПЗЖ перетнув державний кордон у Чернівецькій області

Народний депутат України від проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Нестор Шуфрич залишив територію України через КПП "Порубне" на Буковині.

Інформацію про це повідомив голова Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук під час пресконференції.

Якихось деталей стосовно виїзду відомого своїми проросійськими поглядами нардепа Сергій Осачук не повідомив, проте зауважив, що має перевірену інформацію про те, що Шуфрич перетнув кордон через КПП "Порубне".

Керівник ОВА також звернув увагу на те, що низка місцевих депутатів ОПЗЖ переховуються від мобілізації.

Як згодом повідомило видання "Бабель" з посиланням на власні джерела у середовищі ОПЗЖ, нардеп залишив Україну аби зустрітися з дітьми, які зараз перебувають на території Угорщини, і планує повернутися до найближчого пленарного засідання.

"Нестор шуфрич поїхав на тиждень до «трьох малолітніх дітей» в Угорщину, (закон дозволяє), підтвердило «Бабелю» джерело у колишній фракції «опзж». За словами джерела, шуфрич повернеться до наступного пленарного засідання ВР", - повідомляють журналісти.

Згодом сам Нестор Шуфрич у коментарі "Радіо Свобода" підтвердив, що таки дійсно залишив територію України, проте пообіцяв повернутися вже до 23 травня.

«13 травня (вперше за три місяці війни) я справді перетнув державний кордон, маючи на те усі законні підстави. По-перше, я – батько трьох неповнолітніх дітей (3-х, 5-ти і 9-ти років). По-друге, я оформив виїзд у встановленому для воєнного часу порядку. За цей час, що перебуваю за кордоном, матиму консультацію лікаря для однієї зі своїх дітей, а також планую відвідати дві країни ЄС. Повернуся до 23 травня включно. Не для того я був в Україні три місяці війни, щоб зараз втекти», – відповів він на запитання Радіо Свобода.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, 4 березня, народного депутата від партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича затримала Тероборона за спробу сфотографувати блокпост.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності