• Головна
  • Україна
  • Норвегія передасть Україні модернізовані F-16 для ударів по російських тилах

Норвегія передасть Україні модернізовані F-16 для ударів по російських тилах

F-16

Україна має посилювати свій ударний потенціал, завдавати ударів за лінією фронту, тому Норвегія передасть Україні літаки F-16 з оновленим озброєнням

Норвегія передасть Україні модернізовані літаки F-16 з більш дальніми ударними можливостями. Про це під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою розповів міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде, передає 15 квітня УНН.

“Україна має посилювати свій ударний потенціал”

Норвегія надасть Україні значну кількість модернізованих винищувачів F-16 з оновленим озброєнням та більшою дальністю польоту для посилення здатності України завдавати ударів в тилу ворога.

“Україна має посилювати й свій ударний потенціал. Завдавати ударів за лінію фронту і це одна з причин чому ми дуже раді долучитися до коаліції щодо F-16, де будемо передавати норвезькі літаки, які оновлені й у хорошій формі. Разом данськими й нідерландськими партнерами проводиться підготовка українських пілотів. І, можливо, там будуть навіть більш дальні ударні можливості, які зараз дуже важливі для України”, — сказав Ейде.

Він не уточнив, скільки саме літаків F-16 Норвегія передасть Україні, але наголосив, що це буде "значна кількість".

“Коли ви питаєте скільки буде від Норвегії, не можу вам сказати точну кількість, бо там в тому числі й літаки, які вже оновлені, в кращій бойовій формі та деякі фюзеляжі, які можна використовувати для ремонту в тому числі. Я тут буду обережним. Не скажу точну кількість”,додав міністр.

Нагадаємо, Норвегія виділить 140 млн євро на закупівлю снарядів для української артилерії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності