• Головна
  • Світ
  • Норвегія проведе навчання для 3 200 українських військових

Норвегія проведе навчання для 3 200 українських військових

Норвегія проведе навчання для 3 200 українських військових

З кінця квітня інструктори Норвезької нацгвардії розпочали чотиритижневе інтенсивне навчання понад ста українських військовослужбовців військової медицини, вогневої підготовки та командного лідерства

Збройні сили Королівства Норвегія упродовж цього року планують провести тренування для 3 200 українських військових.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам разом із виконувачем обов’язків начальника МВС Мортенем Еггеном відвідали тренування українських воїнів на одному з полігонів.

«Сильне враження справляє зустріч із деякими з тих, хто незабаром піде воювати, щоб захищати свою батьківщину та свої цінності від російського вторгнення. Війна наближається, коли ми зустрічаємо воїнів з бойових дій, які тренуються тут і повертаються на війну. Це потужне нагадування про те, що свобода не приходить сама по собі. Ми підтримували Україну як матеріально, так і навчанням, і будемо підтримувати, скільки буде потрібно», — зазначив міністр оборони.

З кінця квітня інструктори Норвезької нацгвардії розпочали чотиритижневе інтенсивне навчання понад ста українських військовослужбовців військової медицини, вогневої підготовки та командного лідерства.

«Ми підтримуватимемо підготовку та навчання українських кадрів як у Норвегії, так і в інших країнах. Така підтримка стає дедалі важливішою, оскільки Україна використовує все більше західних матеріалів», — зазначив Бйорн Арільд Грам.

Нагадаємо, у березні в Україну з Норвегії прибули 8 танків Leopard 2. Крім того, норвежці передали чотири допоміжні машини. Водночас екіпажі для цих танків уже навчаються в Польщі. Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам зазначив, що його країна вважає абсолютно правильним підтримувати Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності