• Головна
  • Україна
  • Українка в Польщі виготовила фальшивих документів на понад 140 млн грн

Українка в Польщі виготовила фальшивих документів на понад 140 млн грн

Українка в Польщі виготовила фальшивих документів на понад 140 млн грн

В жінки вилучили 2 тис. 750 готових підробних документів

Працівники прикордонної застави в Гданську затримали 25-річну українку, яка підробляла документи. Про це 15 квітня повідомили польські прикордонники. Слідчі виявили у жінки понад 2 тис. 750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може досягати 14,5 млн злотих (понад 140 млн грн).

Правоохоронці з'ясували, що з січня 2024 року в одній з орендованих квартир у Гданську масово підробляли та виготовляли посвідки на проживання, польські та іноземні посвідчення, водійські права, паспорти, візи та інші документи.

Під час обшуку помешкання правоохоронці виявили обладнання, необхідне для виготовлення документів: штампи консульств, екзаменаторів водійських прав, лікарів та іноземної поліції. А також ноутбуки, мобільні телефони, принтери та фотолампи.

Виявили в жінки також і пакети документів, підготовлені для відправлення одержувачам по всьому світу. А ще готівку — 23 000 злотих (понад 223 тис. грн).

Підозрювану у скоєнні злочину жінку доставили до Гданської окружної прокуратури. Тепер їй загрожує до п’яти років позбавлення волі. Їй також заборонили покидати межі Польщі.

Нагадаємо, львів’янин намагався нелегально завезти з Польщі майже 20 кг срібних ланцюжків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності