• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті при спробі перейти кордон затримали мешканця Львівщини та спільників

На Закарпатті при спробі перейти кордон затримали мешканця Львівщини та спільників

На Закарпатті затримали двох переправників.

У цьому йому допомагали двоє зловмисників, які пообіцяли переправити його до Словаччини

На Закарпатті оперативники Чопського прикордонного загону та поліцейські затримали двох чоловіків, які намагалися нелегально переправити до Словаччини мешканця Львівщини. Про це 15 квітня повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

За даними слідства, двоє зловмисників, 54 та 43 років, проклали для військовозобов’язаного в онлайн-карті маршрут через ліс в обхід прикордонних патрулів, розповіли як поводитись поблизу кордону і які необхідні речі взяти. Однак це не допомогло: мешканця Львівщини разом з одним з переправників затримали в авто на околиці села Сімер Ужгородського району. Ще один учасник угруповання на певній відстані їхав в іншому автомобілі, але згодом правоохоронці і його затримали.

Як йдеться в поширеній інформації, канал незаконного переправлення організував колишній киянин, а тепер житель Закарпаття. Він підшуковував охочих потрапити до країн ЄС і домовлявся з ними про допомогу у перетині кордону. Відомо, зокрема, що останнім двом клієнтам така послуга коштувала по 5500 доларів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у затриманих три легкових автомобілі марок Tesla, Mercedes та Chrysler, сім мобільних телефонів, а також 2200 євро і 6 700 доларів. Обом переправникам оголосили про підозру в незаконному переправленні людей через державний кордон України. Їх взяли під варту на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 181 680 та 121 000 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності