• Головна
  • Україна
  • На Хмельницькій АЕС почали будувати нові енергоблоки за американською технологією

На Хмельницькій АЕС почали будувати нові енергоблоки за американською технологією

Будівництво на Хмельницькій АЕС

Вже закладено перший куб бетону енергоблока №5

На Хмельницькій АЕС розпочалося будівництво енергоблоків №5 та №6 за американською технологію AP1000 від Westinghouse. Про це у понеділок, 15 квітня, повідомиляє “Енергоатом”.

11 квітня Енергоатом розпочав зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за технологією АР1000 Westinghouse на Хмельницькій АЕС. Під час урочистої церемонії заклали перший куб бетону. П’ятий блок на Хмельницькій атомній електростанції стане першим в Україні, зведеним за американською технологією АР1000.

«Особлива риса американської технології АР1000 – можливість маневрування блоків. Сьогодні ворог б’є і знищує саме балансуючі потужності української енергетики, тому побудова блоків з можливістю маневрування дуже важлива для нас. І це наша відповідь терористам, вони ніколи не позбавлять нас світла, а нові технології дадуть нам змогу вистояти. Це великий геополітичний проєкт спільного інтересу України і США. Технології, які ми будемо разом будувати і розвивати, витіснять росіян з європейського ринку атомної енергетики», – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко. Посол США в Україні Бріджит Брінк.

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що на тлі постійних обстрілів критичної інфраструктури Україна потребує більше енергетичних потужностей, і основний фокус зосереджений на атомній енергетиці, оскільки вона генерує понад 50% електроенергії в країні.

Довідоково: Технологія AP1000 від компанії Westinghouse — це передова ядерна технологія, яка заснована на принципі пасивної безпеки. Це означає, що енергоблоки можуть автоматично підтримувати безпечний стан протягом тривалого часу без зовнішнього електроживлення або людського втручання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності