• Головна
  • Україна
  • На Черкащині браконьєри виловили риби майже на 2 мільйони гривень

На Черкащині браконьєри виловили риби майже на 2 мільйони гривень

Браконьєрство на Черкащині

Загалом порушники спіймали 308 рибин

У ніч на четвер, 11 квітня, на Черкащині водний патруль спіймав двох браконьєрів, які незаконно виловлювали рибу. У одного з них виявили 166 рибин різних видів, а інший виловив — 142. Про це у четвер, 11 квітня, повідомила Патрульна поліція України.

Попередня вартість риби перевищує 1,7 мільйона гривень

За даними правоохоронців, одного браконьєра помітили близько 2-ї години ночі, патрулюючи прибережну зону річки Сула. Патрульні помітили чоловіка, який причалив до берега та почав вивантажувати мішки із човна. Оглянувши човен, інспектори виявили заборонені знаряддя лову та свіжовиловлену рибу видів: лящ — 32 шт., синець — 50 шт., плітка — 15 шт., окунь — 2 шт., карась — 67 шт.

Інший випадок стався, близько 5-ї години ранку, у селі Сагунівка. Правоохоронці помітили автомобіль ІЖ 412, який зупинився поблизу лісової дороги. З автівки вийшли дві особи, які дістали із багажника мішки та ящики. Залишивши вантаж під деревом, чоловіки поспіхом сіли в автівку та зникли у невідомому напрямку. Та невдовзі порушники повернулися за виловом, де їх і затримали патрульні. У цих браконьєрів виявили 91 карася, 1 коропа, 13 пліток та 37 лящів.

У обох випадках на місце викликали слідчих. Вони вилучили незаконно виловлену рибу, знаряддя лову та автомобіль. Зазначимо, зараз діє нерестова заборона на вилов риби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності