• Головна
  • Україна
  • Шольц не дає Україні Taurus через ядерні погрози Путіна, — Зеленський

Шольц не дає Україні Taurus через ядерні погрози Путіна, — Зеленський

Крилата далекобійна ракета Taurus, фото ілюстративне

Президент заявив, що питання про Taurus для України продовжують обговорювати й назвав його «непростим»

Президент Володимир Зеленський заявив, що відсутність постачання далекобійних ракет Taurus з боку Німеччини пов’язана з погрозами російського диктатора Володимира Путіна щодо ядерної зброї. Про це сказав німецький канцлер Олаф Шольц, розповів український лідер в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild.

Журналіст запитав, чи має якесь відношення непостачання Taurus до ядерних погроз Путіна.

«Шольц сказав, що “так воно і є”. Але я не думаю, що це захистить світ від ядерної загрози з боку Росії», — відповів Зеленський.

За словами українського президента, Шольц каже, що Німеччина не є ядерною державою і що Taurus — найсильніша система озброєнь у Німеччині. І Шольц не може залишити свою країну без цієї системи озброєнь.

Він зазначив, що Україна та Німеччина обговорюють питання постачання Taurus, і питання «не таке просте».

Зеленський також зазначив, що у партнерів України є зброя, яка потрібна країні сьогодні, аби вижити. «Вона потрібна Україні, щоб вижити, і я просто не розумію, чому ми не отримуємо цю зброю», — акцентував український лідер щодо Taurus, а також американських ракет ATACMS і винищувачів F-16.

Зауважимо, 29 березня Шольц у контексті відмови надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus заявив, що важливим для нього лишається "не спричинити ескалацію" війни до зіткнення Росії та НАТО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності