• Головна
  • Україна
  • На Прикарпатті знешкодили наркосиндикат, який заробляв по 10 млн грн щомісяця

На Прикарпатті знешкодили наркосиндикат, який заробляв по 10 млн грн щомісяця

На Франківщині викрили наркоугруповання, фото поліції

Злочинна група виготовляла важкі психотропи, але під замовлення постачала й інші наркотики

Служба безпеки України з поліцією нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке виготовляло оптові партії важких психотропів в Івано-Франківській області. У подальшому зловмисники планували розширювати свій наркобізнес та злочинний вплив на території західних областей. В середу, 3 квітня, правоохоронці повідомили про затримання організатора і трьох основних учасників наркосиндикату.

Як повідомила СБУ, чоловіки облаштували на території регіону декілька лабораторій для синтезу особливо небезпечної психотропної речовини — амфетаміну. Для охорони периметру підпільних цехів вони запускали квадрокоптери із системою відеоспостереження. Як стверджує СБУ, щомісяця учасники наркосиндикату могли виготовляти до 20 кг психотропів, який надалі продавали через розгалужену мережу наркодилерів. Також «під замовлення» учасники угруповання продавали канабіс та наркотичний препарат «Субутекс».

Що відомо про членів наркосиндикату

Організована злочинна група складалась з мешканців Калуша та Івано-Франківська. Вони виготовляли та розкладали на території області так звані мастерклади — закладки в особливо великих розмірах.

Як повідомили у поліції, виробництво наркотиків організував 35 річний чоловік, раніше судимий за наркозлочини. Співорганізатором був 26-річний лаборант, який виготовляв у лабораторії амфетамін. Ще троє чоловіків виготовляли прекурсори та фасували психотропні речовини для подальшого збуту. Виробничі потужності для виготовлення амфетаміну вони облаштовували у віддалених безлюдних місцях та будинках і залучали спільників для продажу готової продукції.

Для пошуку потенційних клієнтів зловмисники використовували власні зв’язки у кримінальних колах. «Підпільний бізнес дозволяв організаторам отримувати регулярний «прибуток» у понад 10 млн грн в місяць», — наголосила СБУ.

Також СБУ стверджує, що для відмивання грошей учасники наркосиндикату купували автомобілі преміум-класу. Наприклад, BMW M8, Porsche Boxster та Alfa Romeo загальною вартістю у понад 200 тис. американських доларів.

Під час 35 обшуків у затриманих виявлено:

  • 5 кг підготовленого до збуту амфетаміну та канабісу;
  • обладнання для виробництва та фасування заборонених речовин;
  • комп’ютери та мобільні телефони із доказами злочинних дій;
  • банківські картки, через які здійснювалися розрахунки за наркотики;
  • готівку в різних валютах на загальну суму 300 тис. у гривневому еквіваленті;
  • 5 автомобілів преміум-класу.

Затриманим вже повідомили про підозру в незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у складі організованої злочинної групи. Наразі чоловіки перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників наркобізнесу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності