Вночі Росія атакувала «шахедами» два регіони

Фото ілюстративне

У Дніпрі було чутно вибухи, на Кіровоградщині горів енергетичний об’єкт

Вночі у вівторок, 2 квітня, росіяни атакували Дніпропетровську та Кіровоградську області кількома дронами-камікадзе Shahed. Вибухи, зокрема, було чутно у Дніпрі, а на Кіровоградщині є пошкодження об’єкта енергетичної інфраструктури.

О 01:25 військові повідомили про загрозу застосування ударних БПЛА з півдня — у Херсонській та Дніпропетровській областях. За інформацією Повітряних сил, дрони рухались на Павлоград та Кривий Ріг.

Після 02:00 у Дніпрі пролунали декілька вибухів, повідомили місцеві ЗМІ та Telegram-канали. О 02:48 Повітряні сили повідомили про рух «шахедів» з Дніпропетровщини в напрямку Кіровоградщини.

О 03:29 в регіоні оголосили про відбій загрози ударних БПЛА.

Вранці в Генштабі повідомили, що росіяни випустили по Україні 10 «шахедів», 9 з них вдалося збити. Усі дрони збито над Дніпропетровщиною, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. За його словами, дрони збивали у Дніпрі та Дніпровському, Нікопольському, Павлоградському, Синельниківському, Кам'янському районах.

Які наслідки

Через падіння уламків у Дніпрі виникло два займання, які оперативно загасили. Пошкоджено двоповерхову будівлю та пожежну частину. Ніхто не постраждав, стверджує Сергій Лисак.

На Кіровоградщині під час атаки «шахедами» 2 квітня було ушкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. Спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Люди не постраждали. Наслідки пошкодження уточнюються, повідомили в Силах оборони півдня України.

Зауважимо, що за останні кілька днів росіяни дещо зменшили застосування «шахедів». Якщо в ніч на 29 березня вони випустили по Україні 60 «шахедів» (58 з них збила ППО), а в ніч на 28 березня — 28 «шахедів» (26 вдалося збити), то вже в ніч на 30 березня вони випустили 12 цих дронів-камікадзе (9 вдалося збити), а в ніч на неділю — 11 (9 збито). Щоправда тієї ночі вони також атакували Україну ракетами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності